Olika kompressorer och vad det används till

Kompressor kan man förklara så att det är en maskin som trycker ihop lyft för att användas till olika ändamål i maskiner. Man kan dela in kompressorer i tre olika fack, kolvkompressorer, axialkompressorer och radialkompressorer.

compressor-840706_1280

Det finns många olika sätt att använda kompressorer till dock fungerar det på ungefär samma sätt i de olika maskinerna. Man använder sig av tryckluft för att styra handverktyg eller större maskiner. Lastbilar, drivfordon och motorvagnar på järnvägar använder kompressor för att trycksätta de tryckluftsdrivna bromssystemen. I vissa bilar finns det något som ett turbinmotor (turbo). Som fungerar så att axial- eller radialkompressor fungerar med hjälp av turbin som sen trycker ut luft genom förbränningsrummet. Det finns många olika sätt att använda sig av kompressorer. Det används i många olika branscher från sjukvård, hantverkarbranschen, ventilation och många fler.

Atlas copco är ett företag som är väldigt stora inom kompressorer men som även är ledande tillverkare av tryckluftssystem och energieffektiva kompressorer. Atlas copco kompressorer säljer och har ett stort sortiment när det gäller kompressorer och lufttryckutrustning. Atlas copco kompressorer erbjuder oljefria kompressorer, oljesmorda kompressorer, vakuumpumpar, gasgeneratorer, blåsmaskiner och centrifugalkompressorer. Atlas copco kompressorer säljs både nytt men även begagnat. De har många underleverantör som säljer begagnade maskiner och som utför service på kompressorerna vid behov.

Atlas copco kompressorer erbjuder både oljefria och oljesmorda kompressorer. En oljefri, det vill säga permanentsmord, kompressor underlättar arbetet för dig som prioriterar renlighet och mindre underhållningsarbete. Den klarar ofta inte av tunga applikationer som målning, men är annars ett mycket bra tips för hemmafixare.

Behöver man hjälp att hitta en maskin till sin verksamhet eller arbete kan man alltid vända sig till Atlas copco kompressorer för att rådfråga eller få hjälp att hitta rätt. Om man behöver serva eller laga kompressorn hjälper Atlas copco kompressorer till men de eller om man vänder sig till en återförsäljare för hjälp.