Spara utrymme med en bilhiss

bilhiss

Har man en verksamhet som har att göra med bilar och har snålt med utrymme, kan en bilhiss vara svaret på frågan om hur man bäst ska kunna effektivisera och förbättra penningmarginalerna.

En bilhiss används framför allt i parkeringshus där bilarna lyfts mellan våningar istället för att köras. Den används också vid utställningar och försäljningslokaler samt på stora båtar som färjor. En bilhiss främsta användningsområde är som transport och får därför inte förväxlas, eller användas, som någon sorts lyftbord.

En bilhiss kan ta upp till 2,5 – 4 ton i vikt och kan i vissa fall lyftas upp till 7 meter. Ytmässigt kan de ligga mellan 2,5 x 7,5 m om inget annat begärts. Har man speciella önskemål, kanske speciella utrymmen, kan man få sin hiss specialgjord. Vid privat bruk används fjärrkontroll, för att göra det hela enkelt för bilisten.

Parkeringshus har blivit en mycket lukrativ affärsform, men med mycket slösat utrymme till in- och utgångar. En bilhiss tar lätt igen det genom att bara ta upp ytan av en eller två parkeringsplatser. Allt annat utrymme kan istället användas som direkta parkeringar och påverka marginalerna på ett ytterst positivt sätt.

Just körramper kan vara svåra också i bostadshus. En bilhiss är ett snyggt, enkelt och diskret sätt att få bilen ner i källaren utan en ramp som kanske skulle ta upp en stor del av tomten. Hissen kan levereras med eller utan belysning och vara helt öppen med säkerhetsstaket runt, eller helt sluten med tak, precis som vid hissar som transporterar människor.

Vid tex privatbruk där bilisten är rörelsebegränsad kan en specialgjord bilhiss med fjärrstyrning vara idealisk. Den görs då extra bred så att det är lätt att komma in och ur så smidigt som möjligt.

Bilhissar kommer ofta med tydliga och enkla signalsystem, i miljövänligt material och med en bra andrahandsmarknad om man någon gång vill göra något annat.